![AKO IMATE BAJAT HLEB NEMOJTE GA BACATI, NAPRAVITE KOLAČ OD JEFTINIH SASTOJAKA: Ukus će vas OBORITI sa nogu](/data/images/2023/08/22/21/1421425_dd_ls.jpg)
recept
AKO IMATE BAJAT HLEB NEMOJTE GA BACATI, NAPRAVITE KOLAČ OD JEFTINIH SASTOJAKA: Ukus će vas OBORITI sa nogu
Napravite preukusan kolač od bajatog hleba
Leti nam prijaju lagani i osvežavajući kolači, a naš današnji predlog je da napravite ovaj. Zanimljivo je što se pravi od bajatog hleba, ali nimalo ne gubi na ukusu zbog toga, koji se preliva sirupom, a onda preko ide neodoljivi vanila krem.
Ako volite da jedete lagane kolače koji se brzo prave, naš predlog je ovaj, a možete da ga obogatite i nekim sezonskim voćem.
![Kolač](/data/images/2023/08/22/21/1421431_sda_ff.jpg?ver=1692733791)
Sastojci:
2-3 kriške hleba
220 g šećera
120 ml vode
1 vanilin šećera
2 žumanceta
100 g brašna
50 g putera
500 ml mleka
100 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
cimet
šlag
![Kolač](/data/images/2023/08/22/21/1421429_das_ff.jpg?ver=1692733797)
Prirpema:
Pomešajte mleko, 100 g šećera, brašno i ulupana žumanca. Dobro promešajte, da nema grudvica, a onda kuvajte dok smesa ne krene da ključa. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter, vanilin šećer i dobro sjedinite. Sipajte fil u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru da se ohladi. U tiganju istopite malo putera, pa tostirajte hleb sa obe strane.
Odložite sa strane. U šerpi pomešajte vodu i 120 g šećera, pa kuvajte dok se šećer ne istopi. Prohlađenim sirupom prelijte vruć hleb. Slatku pavlaku dobro umutite, pa joj dodajte ohlađeni fil i sjedinite mikserom. U dekorativne čaše poređajte hleb koji ste iseckali, pa sipajte preko fil, a onda ukrasite šlagom i pospite prosejanim cimetom.
Majke i snajke
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!