preslatke
RECEPT ZA MAGIČNE PUSLICE KOJE VRAĆAJU U DETINJSTVO: Starinski način pripreme za pravi HRSKAVI ukus kolačića
Recept za savršene puslice je u osnovi jednostavan.
Kako biste dobili savršene hrskave i mirisne puslice, potrebno je da jaja obavezno stavite u frižider kako bi bila hladna pre nego što počnete sa pripremom.
Sastojci:
- 8 belanaca
- 500 g šećera
- 3 kašike limunovog soka
- prstohvat soli
Priprema:
Rernu uključite da se greje na 200 stepeni.
Odvojte belanca od žumanca, pa ih stavite u posudu. Belanca lagano krenite da mutite mikserom, dodajte šećer postepeno i limunov sok. Belanca treba da budu čvrsta poput snega.
Smesu ubacite u kesu sa špricem i u pleh koji ste obložili pek-papirom pravite puslice.
Pleh ubacite u rernu i smanjite temperaturu na 100 stepeni; ostavite sat vremena.
Kada su gotove, ostavite ih da se ohlade, a onda ih možete jesti.
(Espreso/telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!