paŽnja
OVAKAV KURTOŠ JOŠ NIKO NIJE PROBAO: Mađarski SPECIJALITET zbog kog ćete OLIZATI PRSTE, sjajan za MEDALJU (VIDEO)
Pomešajte kvasac sa kašićicom šećera, kašićicom brašna i toplog mleka, pa pustite da odstoji nekoliko minuta
Sjajan recept za meki i fantastični kurtoš kolač koji potiče iz Mađarske!
Sastojci:
1 kockica kvasca
1 kašićica šećera
1 kašićica brašna
50 ml mleka
2 jaja
5 kašika šećer
2 kesice vanilin šećera
prstohvat soli
120 gr margarina
oko 700 gr brašna
1 jaje za premazivanje
Za preliv:
300 gr šećera
po želji mleveni orasi, cimet, šećer, kokos, čokolada....
Priprema:
Pomešajte kvasac sa kašićicom šećera, kašićicom brašna i toplog mleka, pa pustite da odstoji nekoliko minuta.
Mikserom umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i solju, pa dodajte margarin, narasli kvasac i brašno, pa umesite mazno, srednje tvrdo testo. Pokrijte posudu kesom i ostavite da testo naraste oko 45 minuta.
Radnu površinu pospite sa malo brašna, pa premesite testo. Potom oklagijom razvijte koru debljinom 5mm, pa isecite je na trake širinom oko1,5-2cm.
Prazne limenke uvijte alu folijom, pa onda trakice testa motajte oko limenke, tako da se krugovi testa malo preklapaju. Koliko ćete trakica staviti, tj. koliko će vam kolači biti veliki, to je na vama.
(Espreso/Lepa i srećna)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!