ISPOHUJTE RIBU DA NE UPIJE GRAM MASTI: Em UKUSNA em ZDRAVA, zamenite BRAŠNO OVIM SASTOJKOM (RECEPT)
Pohovana riba, Foto: Printscreen/Youtube/ Tonchy Shultz

Za one koji poste

ISPOHUJTE RIBU DA NE UPIJE GRAM MASTI: Em UKUSNA em ZDRAVA, zamenite BRAŠNO OVIM SASTOJKOM (RECEPT)

Srbi nemaju običaj da često jedu ribu, obično je ona na meniju kada je post ili neka slava

Objavljeno:

Riba nije komplikovana za pripremu i ne treba puno vremena, ali ipak postoje trikovi koji mogu da je učine još boljom. Bez obzira što je masna, ljudi najviše vole pohovanu ribu, pa u nastavku teksta pročitajte kako da je napravite da bude savršeno hrskava i da ne upije puno ulja.

Srbi nemaju običaj da često jedu ribu, obično je ona na meniju kada je post ili neka slava. Tada se domaćice trude da je naprave što ukusnije, a uglavnom je pohovana svačiji izbor.

Da ne bi bila masna u pitanju je sastojak kojim ćete zameniti brašno, a koji većina ima u svojoj kuhinji - gustin. Gustin ili kukuruzni skrob napraviće zaštitni omotač oko ribe, ona će biti hrskava, a neće imati mogućnost da upije previše ulja i bude masna. Ovaj trik možete da koristite i za prženje svih vrsta mesa.

Riba
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci:

  • 200 gr gustina
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 800 g fileta ribe

Priprema:

  1. U posudi pomešajte gustin, so, biber, beli luk, slatku paprike i još neki začin ako želite.
  2. Uvaljajte ribu po izboru i pržite u dobro zagrejanom ulju.
  3. Bitno da je da bude veća količina ulja kako bi riba "plivala" u istom.

VOLITE LI JAPANSKU KUHINJU? MAJKA I SNAJKA SPREMALE EGZOTIČNA JELA: Riba na terijaki način i povrće u tempuri samo za sina Miloša:

01:03

VOLITE LI JAPANSKU KUHINJU? MAJKA I SNAJKA SPREMALE EGZOTIČNA JELA: Riba na terijaki način i povrće u tempuri samo za sina Miloša

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.