jeftino a dobro
OVA REČNA RIBA JE NAJJEFTINIJA, A NAJZDRAVIJA IZ RADNJE: Može da košta i 400 dinara KG, evo kako se sprema (RECEPT)
Najukusnija pečena riba koju ćete jesti na našem području, za malo para nahranićete celu porodicu
Ko peče ribu, manje čisti. To bi trebalo da bude nepisnano pravilo svih kuvara. Em je zdravije pripremati je tako, em je mnogo manje mučenja.
Pripremite jednu od najzdravije rečne ribe - Tolstolbik, ovaj recept nema greške.
Sastojci:
- so i biber,
- nekoliko kašika kukuruznog brašna i kukuruznog griza,
- 1 kg svežih šnicli tolstolobika,
- 2-3 kašike ulja,
- 1 kašika aleve, tj. mlevene crvene paprike (slatke i ljute po ukusu)
Napomena:
Navedena količina je za 4 osobe. Naravno da vi to uvek možete povećati ili smanjiti u zavisnosti od vaših apetita i broja osoba za koje pripremate jelo.
Priprema:
- Šnicle tolstolobika posolite i pobiberite.
- Svaku šniclu uvaljajte u mešavinu kukuruznog brašna i paprike.
- Tepsiju obložite papirom za pečenje i premažite uljem. Poslažite šnicle tolstolobika.
- Tepsiju sa ribom stavite u rernu zagrejanu na 250°C. Posle 5-10 minuta pečenja, izvadite tepsiju, okrenite ribu i vratite sve u rernu na još 15-20 minuta. Temperatura pečenja treba da bude što viša kako bi pečenje kraće trajalo i kako se riba ne bi presušila.
- Ispečenu ribu poslužite sa krompir salatom ili nekim drugim prilogom po želji.
RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha:
(Espreso / Kuvarancije)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!