za doručak ili večeru
OVE POGAČICE JEDU NA BRITANSKOM DVORU, OTKRIVENA TAJNA RECEPTURA: Evo kako da napravite MEKANO i ukusno TESTO
Pecite u 20 minuta na 200 stepeni
Tradicionalne engleske pogačice skonsi jedu se sa džemom a uz njih ide odlično mleko ili mlak čaj. Ako volite u testo možete dodati seckane suve brusnice.
Skonsi
Sastojci:
1/2 kašičice soli
150 ml kisele pavlake
1 kašičica arome vanile
1 jaje
170 g putera
320 g brašna tip 400 meko
1 kesica praška za pecivo
3 kašike šećera
Priprema:
Pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo, šećer i so pa dodajte kockice hladnog putera. U drugoj pomešajte kiselu pavlaku, jaje i aromu vanile. Prstima mrvite puter u mrvičastu smesu. Dodajte smešu sa kiselom pavlakom. Nemojte previše mesiti da bi skonsi bili prhki.
Prebacite na pobrašnjenu podlogu i preklopite par puta. Oklagijom rastanjite testo na debljinu 1-1,5 cm i vadite pogačice- Slažite ih na pleh obložen pek-papirom., premažite sa malo mleka i pospite sa šećerom. Pecite u 20 minuta na 200 stepeni.
Majke i snajke
(Espreso/Trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!