domaćinski
SUDŽUK PAPRIKAŠ JE GOTOV ZA 30 MINUTA: Južnjački specijalitet kojem nećete odoleti ni za 3 života (RECEPT)
Jela poput ovog ne samo da su neizostavna na našoj, srpskoj trpezi, već se spremaju širom Evrope
Em što volimo domaće, em što volimo brzo. U takvim slučajevima najbolji prijatelj nam je sitno seckano povrže, jer se tako brže skuva, i kuvalo da dodajemo sve u već provrelu vodu.
Ovi trikovi su najbolji i kada spremate neko jelo kao što je paprikaš. Sudžuk paprikađ je jedna stavr koja nam stiže sa juga i koju ćete obožavati. Brz, jeftin ručak, za celu familiju. Verovali ili ne slično jelo se pravi i na jugu Francuske, evo recepta:
Sastojci:
- 2 čena belog luka
- so, vegeta, biber, aleva paprika
- 250 g sudžuka ili salame
- ulje
- 400 ml vode
- jedan paradajz
- glavica crnog luka
- jedna crvena paprika
- 500 g krompira
- 300 g graška
Priprema:
- U jednu šerpu prodinstati crni i beli luk na ulju koje prekriva površinu posude.
- Dodati sitno iseckani paradajz i jednu crvenu papriku, a odmah zatim i grašak.
- Dinstati oko desetak minuta pa dodati i krompir iseckan na kockice i sudžuk ili salamu.
- Kada se sve to lepo promeša u jelo dodati pola ravne kašike aleve paprike, so, vegetu i biber i zaliti sa vodom pa ostaviti da se krčka na srednjoj vatri.
- Dodavati vodu po potrebi dok jelo ne bude gotovo.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso / Srećna republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!