Pileći paprikaš sa noklicama, Foto: Baka
domaćinski
PILEĆI PAPRIKAŠ SA DOMAĆIM NOKLICAMA, LEČI DUŠU: Bakin RECEPT za najukusnije ČORBASTO JELO
Kada probate bakin paprikaš raspametićete se od ukua i mirisa, evo kako se priprema
Objavljeno:
Nema bolje od domaće bakine kuhinje, uz nekoliko koraka napravite savršeni pileći paprikaš sa noklicama.
Noklice ili knedle su idealne za domaća čorbasta jela kao što je ovo.
Potrebno je:
- 4 krompira
- suvog zacina
- ml. bibera
- ml. crvena paprika
- persunov list
- ulje
- 600 gr. pileceg mesa
- 1 glavica veca crnog luka
- 2 dve sargarepe
- 2 sveze paprike
- koren celera ili stabljike
Noklice:
- malo na vrh npza praska za pecivo
- malo ulja
- malo vode
- 1 jaje
- 2 kasike brasna
- 1 kasike griza
Priprema:
- Na ulju prziti seckanu papriku i luk, dodati na kolutove sargarepu, malo celera korena ili stabljike pa kad omekne dodati 1 kasicicu ml. paprike krompir i meso.
- Promesati i naliti vodom da se kuva osko sat vremena. Pred kraj dodati suvi zacin i persunov list po zelji ml. biber.
- U tanjir razbiti jaje pa ga izmutiti viljuskom dodati brasno griz i pecivo, dodati ulje i malo vode i napraviti gustu masu da malo pada sa kasike.
- Pred kraj ubaciti po malu kasicicu noklica u paprikas i poklopiti da se kuva
RECEPT DANA: Biftek Velington - kruna kulinarstva! Ako savladate pripremu ovog jela, smatrajte da ste uspeli:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!