isprobajte
TORTA LEPA BRENA JE BILA POPULARNA OSAMDESETIH A DOBRA JE SKORO KAO I PRAVA:Jednom kad se proba TEŠKO SE ZABORAVLJA
Tortu filujte tako što ćete staviti prvu koru, fil 1, pa fil 2 i opet koru, fil 1, fil 2 i na kraju treću koru
Torta koja je bila jako popularna osamdesetih godina.
Sastojci za jednu koru:
6 belanaca
12 kašika šećera
12 kašika oraha
2 kašike brašna
Sastojci za fil 1:
18 žumanaca
200 g šećera
150 g čokolade
1 margarin
Sastojci za fil 2:
300 g oraha
100 ml mleka
125 g margarina
200 g prah šećera
Priprema:
Od navedenih sastojaka ispecite tri kore na 180 stepeni, oko 15 minuta svaku koru.
Prvo umutite belanca i šećer, a onda dodajte ručno orahe i brašno.
Prvi fil pravite tako što ćete skuvati žumanca i šećer na pari. Kad se skuva, dodajte čokoladu, piše Praktična žena.
Torta s borovnicama i brusnicama – vikend dekadencija kakvu zaslužujemo
Trik iskusnih domaćica zbog kog grašak postaje preukusan
U ohlađeni fil sipajte margarin.
Za drugi fil mleko stavite da provri, dodajte šećer i orahe i u ohlađeno dodajte margarin.
Tortu filujte tako što ćete staviti prvu koru, fil 1, pa fil 2 i opet koru, fil 1, fil 2 i na kraju treću koru.
Dekorišite po želji.
(Espreso/Lepote Srbije)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!