Recept, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes
neverovatno
O OVOM RECEPTU NA ČAŠE U SRBIJI SVI DANAS BRUJE: Postoji RAZLOG, nećete verovati iz koje DRŽAVE VUČE POREKLO
Preukusan kolač ima vrlo šarenoliku istoriju
Objavljeno:
Galete su poreklom iz Belgije, ovaj recept ima miliona varijacija na temu, postoje francuske galete, i generalno mnogo različitih načina konzumiranja i serviranja.
Galete su u Srbiju došle preko kompanije "Bambi", koja im je tada dala naziv "Bakin kolač", a danas vam donosimo originalnu recepturu za ovu poslasticu. Sve mere su na čašu od 2dl.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 3 čaše brašna
- 1 čaša šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema
- Aparat uključiti da se zagreje.
- Pomešati suve sastojke: Brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer.
- Zatim dodati jaja, mleko i ulje. Sve dobro izmesati, da se dobije fina smesa.
- Blago podmazati aparat(tako svaki put pre nego što stavite novu količinu smese) i kutlačom izliti smesu na sredinu pekača, pa ravnomerno raspodeliti istu. Gledajte da to uradite za manje od 10 sekundi.
- Zatim poklopite i pecite 2-3 minuta.
- To radite sve dok ne potrošite smesu.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!