PROBAJTE
IDEALNA U TOKU LETA: Recept za salatu koja je česta na trpezama, a poreklom je iz BUGARSKE
Šopska salata stigla je iz Bugarske, ali je naše domaćice rado spremaju već decenijama.
Ova salata jedna je od omiljenih na svečanim trpezama
U našoj zemlji postoji spisak recepata za jela iz drugih država koji su se odomaćili kod nas, a jedan od njih je i onaj za šopsku salatu.
Šopska salata stigla je iz Bugarske, ali je naše domaćice rado spremaju već decenijama.
Redovan je gost na slavskim i svečanim trpezama, a s obzirom na to da je sezona krastavca i paradajza, red bi bio i da je napravimo.
Sastojci:
200 g sira
2 paprike babure
2 paradajza
2 krastavca
1 glavica crnog luka
3 kašike ulja
3 kašike sirćeta
so
Priprema:
Dobro operite povrće.
Krastavac oljuštite i isecite na kolutove, paradajz na kriške, luk na sitne komade, a papriku presecite na pola, odstranite joj peteljku i semenke, pa je iseckajte na kockice.
Naseckano povrće prebacite u dublju posudu, prelijte ga sirćetom i uljem, posolite, pa dobro izmešajte.
Na vrh dodajte sitno rendan sir, pa dekorišite po želji.
(Espreso/Telegraf.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!