prste da poližete
OVAJ RECEPT ZA TORTU STIŽE PRAVO IZ BAKINE SVESKE: Spremamo je od kad postoji OMILJENI KEKS svih SRBA
Najukusnija jafa torta koju ćete probati, sve sami pravite, ovako su je pravile i naše bake
Ova torta se sprema za sve prilike, slave, velike proslave, rođendane, osvežava, ukusna je, lako se sprema, treba vam samo malo vremena.
A jafa keks nam je jedan od oimiljenih poslastica, kada ga zamislimo u obliku torte, zaista nam krene voda na usta.
Sastojci:
Za kore:
- 3 kašike mlevenih oraha
- 1 kašika ulja
- 2-3 kapi limuna
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 1 kašika brašna
Ovo su mere za jednu koru, a treba da napravite četiri.
Za beli fil:
- 10 kašika brašna
- 2 vanilin šećera
- 1 margarin
- 1 l mleka
- 10 kašika šećera
Za crni fil:
- 10 kašika brašna
- 2 vanilin šećera
- 1 margarin
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
Još:
4 kutije jafa keksa
Priprema:
- Za koru: Pomešajte sastojke za koru i lepo ih sjedinite. Stavite u pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C. Tako napravite sve 4 kore.
- Za crni fil: Šećer ušpinujte, pa u to dodajte orahe i čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne otopi. Kada se fil ohladi dodajte margarin i umutite.
- Za beli fil: Mleko skuvajte sa šećerom, brašnom i vanilin šećerom. Kada se fil ohladi dodajte margarin i lepo umutite.
- Ređanje torte: Kora-beli fil-jafa-beli fil-kora-crni fil-kora-beli fil-jafa-beli fil-kora. Oko torta premažite crni fil i pospite orasima.
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!