vrhunska
KADA BUDETE VIDELI KAKO SE PRAVI RUSKA KROMPIRUŠA, NIKAD NEĆETE MOTATI SRPSKU: Umesto KORA koriste OVU NAMIRNICU
Premažite tortilju dobijenom smesom i urolajte. Isecite komade i ispržite ih. Tako radite dok ne utrošite sv
Srbi obožavaju pitu krompiršu, a ona se najčešće sprema za vreme posta. Ako volite da je jedete, a volite i da eksperimentišete sa hranom, mi vam predlažemo preukusnu krompirušupo ruskom receptu. Oni umesto kora koriste tortilju, a nadev je od pire krompira, paprike i krastavca. Kada jednom probate nećete moći da prestanete da jedete, a umesto da palite rernu, brzinski ispržite pitice u tiganju, piše Stvar ukusa.
Sastojci: nekoliko tortillja 1 kg krompira 3 lovorova lista 1 veza mirođije 1 crni lik 2 manje paprike 2 kisela krastavca 1 kašičica mlevene crvene paprike
Priprema:
Krompir oljuštite i stavite da se kuva sa lovorovim lišćem. Za to vreme u tiganju, na malo ulja, propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte sitno seckanu papriku. Kuvani krompir procedite, pa ispasirajte, a onda dodajte proprženi luk i papriku, kao i seckanu mirođiju. Zatim dodajte rendani krastavac, posolite i pobiberite, pa pospite slatkom paprikom. Sve dobro sjednite. Premažite tortilju dobijenom smesom i urolajte. Isecite komade i ispržite ih. Tako radite dok ne utrošite sve
(Espreso/Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!