ARAPSKI KOH KAKAV SRBI TAMANE KADA ODU NA MORE: Umesto mleka preliva se OVIM i zbog toga je JOŠ SLAĐI
Arapski koh, Foto: PRINTSCREEN/YT/ HEAVEN BITES

recept

ARAPSKI KOH KAKAV SRBI TAMANE KADA ODU NA MORE: Umesto mleka preliva se OVIM i zbog toga je JOŠ SLAĐI

Kada želite da se zasladite napravite arapski koh

Objavljeno:

Basbousa je tradicionalan kolač koji nam dolazi sa Bliskog istoka. Pravi se od griza i kokosa, a preliva slatkim sirupom koja je poznata i kao agda. Ovaj kolač dosta podseća na naš koh, ali umesto mleka preliva se šećernim sirupom koji ga čini slađim i ukusnijim.

Sastojci su jeftini kao i za naš koh, pa je topla preporuka da ga probate.

Koh
foto: Printscreen/Youtube/SuncaneStaze

Sastojci:

1/2 šolje šećera

1 jaje

1/2 šolje ulja

1/2 šolje jogurta

1/2 šolje iseckanog kokosa

1/2 kašičice praška za pecivo

1 šolja griza

Koh, Nemački koh
foto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

Za sirup:

1 šolja vode

2 šolje šećera

1 kašičica limunovog soka + rendana kora

Koh, Nemački koh
foto: Printscreen/Youtube/ Hearty food

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje, jogurt, prašak za pecivo i griz. Sve dobro sjedinite mikserom, pa dodajte i kokos i lagano promešajte. Nauljite tepsiju i sipajte smesu unutra. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata.

Ostavite da se ohladi, pa isecite kocke. U šerpi istopite šećer i vodu, pa dodajte rendanu koru 1/2 limuna i sok od limuna. Kad krene da ključa sklonite sa šporeta i prelijte ohlađeni kolač. Ostavite da upije.

01:03

Majke i snajke finale

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.