recept
RECEPT ZA HUANITA TORTU KOJA SE PRAVI DOK KAŽETE KEKS: Neodoljiva je i svakome se svidi, MORATE DA PROBATE
Ova torta važi za jednu vrhunsku poslasticu, koja je omiljeni dezert u mnogim domovima
Huanita torta je jedna od omiljenih poslastica, kako domaćicama, tako i svim ukućanima. Domaćicama zato što se sprema jako brzo i lako, a ukućanima zato što je čarobnog ukusa. Pogledajte recept za ovaj slatkiš.
Sastojci:
Napolitanke - oko 200 grama
Šećer -10 kašika šećera
Mleko - 1 litar
Želatin - dve kesice
Šlag - oko pola kilograma
Priprema:
Za početak, prvo skuvajte mleko i šećer, a želatin razmutite sa malo vode. Kad se malo ohladi mleko, onda dodajte obe kesice želatina. Sve zajedno onda pretočite u neku veću posudu i mutite par minuta. Zatim dodajte i oko 400 grama šlaga.
Tepsiju obložite providnom folijom i tu sipajte jedan deo te bele smese. Izmrvite napolitanke i dodajte ih u ostatak smese.
Sve to dobro pomešajte kako bi se lepo sjedinilo, i onda sipajte u kalup. Odložite u frižider da postane malo čvršće. Mikserom umutite preostali šlag (oko 100 grama) i mleko, pa kad se torta ohladi u frižideru, preostaje vam samo da je izvadite i ukrasite šlagom.
(Espreso/Glossy)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!