OVU BORANIJU SA MESOM ĆE JESTI I NAJIZBIRLJIVIJI: Tajna je u ZAPRŠCI kakvu do sad NISTE PRAVILI (RECEPR)
Boranija, Foto: Bakina kuhinja

recept

OVU BORANIJU SA MESOM ĆE JESTI I NAJIZBIRLJIVIJI: Tajna je u ZAPRŠCI kakvu do sad NISTE PRAVILI (RECEPR)

Napravite boraniju sa mesom koju niko ne odbija

Objavljeno:

Boranija je povrće koje je neverovatno ukusno i koje možete da spremite na milion načina. Mi vam sada predlažemo da probate i ovaj klasičan recept, ali sa drugačijom zaprškom. Tajna fantastičnog ukusa krije se u neobičnoj zapršci od pavlake za kuvanje i brašna, koja umak čini kremastijim. Boranija nije komplikovana za pripremu, a voleće je i deca.

Sastojci:

  • 400 g svinjskog mesa (po želji)
  • 700-800 g boranije
  • mirođija
  • paradajz sok (po želji)
  • 1/2 crnog luka

Za zapršku:

  • 1 kašičica brašna
  • 1/2 šolje pavlake za kuvanje
Boranija
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Priprema:

U šerpi na malo ulja propžite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte meso isečeno na kockice. Kada se meso propži dodajte očišćenu boraniju, a onda sipajte malo vode i pradajz sos. Promešajte i poklopite, pa krčkajte dok ne omekša. U šolji pomešajte pavlaku za kuvanje i brašno i pred kraj dodajte u šerpu i opet lepo promešajte da se svi sastojci dobro sjedine. Krčkajte još 10 minuta, a onda pospite seckanom mirđijom i peršunom i služite.

Bonus video: Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

00:44

Humanitarno kuvanje sa poznatim ličnostima

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.