PRAVA LETNJA POSLASTICA
OVO JE NAJLEPŠI KOLAČ SA JABUKAMA: Fil se TOPI U USTIMA, a gotov je DOK TREPNETE (RECEPT)
Vrlo je jednostavan za pravljenje, a ako volite voćne kolače, naš predlog je da probate i ovaj recept
Lenja pita je jedan od najpoznatijih srpskih kolača sa jabukama, a sprema se gotovo u svim prilikama. Vrlo je jednostavan za pravljenje, a ako volite voćne kolače, naš predlog je da probate i ovaj recept. Preko mekane kore ide najlepši fil sa jabukama i pudingom od vanile, a onda kao šlag na tortu i čizkejk fil. Garantovano ćete zavoleti ovaj kolač sa jabukama na prvi zalogaj.
Lenja pita je jedan od najpoznatijih srpskih kolača sa jabukama, a sprema se gotovo u svim prilikama. Vrlo je jednostavan za pravljenje, a ako volite voćne kolače, naš predlog je da probate i ovaj recept. Preko mekane kore ide najlepši fil sa jabukama i pudingom od vanile, a onda kao šlag na tortu i čizkejk fil. Garantovano ćete zavoleti ovaj kolač sa jabukama na prvi zalogaj.
Sastojci:
Za testo:
3 jajeta
90 g šećera
prstohvat soli
130 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
Za puding od jabuke:
3 jabuke
850 ml soka od jabuke
45 g šećera
2 kesice pudinga od vanile
Za fil:
400 ml slatke pavlake
600 g krem sira
60 g šećera
Priprema: Penasto umutite jaja sa šećerom i prstohvatom soli, pa dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sjedinite, pa sipajte u posudu obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta. Koru ohladite, pa skinite pek papir i isecite tanak deo. Jabuke oljuštite i iseckajte, pa dodajte 750 ml soka i šećer. Kuvajte dok smesa ne krene da ključa, pa dodajte puding koji ste pomešali sa 100 ml soka. Kuvajte još 2-3 minuta, uz neprestano mešanje. Preko kore sipajte fil sa jabukama i poravnajte, a preko sipajte slatku pavlaku umućenu sa krem sirom i šećerom. Onu koru što ste isekli dobro izblendirajte, pa pospite po ohlađenom kolaču.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!