ko voli, nek izvoli
OVAKO GRCI SPREMAJU HOBOTNICU: Ne morate da otputujete tamo da bi uživali u njoj, RECEPT JE PROST K'O PASULJ
Ovaj recept za hobotnicu će vas oduševiti
Odlično jelo, kombinuje proteine i složene ugljene hidrate - dovoljno hranljivih sastojaka za zdrav obrok. Probajte ovakvu hobotnicu obavezno.
Sastojci:
1 kg hobotnice
150 ml maslinovog ulja
1 glavica luka
300 gr paradajza
2 kašike paradajza u tubi
100 ml belog vina
500 gr makarona
so i biber
Priprema:
Hobotnicu kuvajte dvadesetak minuta u malo vode.
Ocedite i iseckajte na komadiće (vodu od kuvanja sačuvajte).
Izdinstajte luk na malo ulja da postane staklast pa dodajte seckanu hobotnicu i dinstajte desetak minuta.
Oljuštite i iseckajte paradajz (može i iz konzerve ili zamrznut), pa ga dodajte u meso hobotnice.
Dodajte i paradajz pire iz tube, vino, lorber i oko 300 ml vode. U zavisnosti od vašeg ukusa i toga koliko volite miris hobotnice, možete ovde pomešati vodu u kojoj se kuvala.
Kuvajte sve oko 40 minuta, pa probajte da li je meso mekano.
Dodajte i pastu i kuvajte još desetak minuta da se sve lepo sjedini - ovo važi ako je pasta sveža. Ako je sušena, najbolje je da je skuvate odvojeno i dodate jelu pred kraj.
Ukoliko želite, možete probati i ovaj grčki recept:
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!