izvrsno
KO POSTI, NEK IZVOLI, OVO JE NAJBOLJA POSNA TORTA DO SADA: Zaboravite na kolače, ova poslastica se NE PEČE (RECEPT)
Posne torte su izvrsne i vrlo često jednostavne za pripremu, ova se ne peče i trevba vam samo mikser
Sredom se posti, a kad se posti to znači da nam treba nešto posno i slatko. Ukoliko planirate neko okupljanje ili goste danas, a postite, ovo je idealan receot za vas.
Medeno srce je svima omiljeni posni slatkiš i iako postoji varijanta da ga napravite kod kuće, imamo još bolju ideju. Napravite posnu tortu Medeno srce, evo kako ide recept:
Sastojci
Za fil:
- 700 ml soka od pomorandže
- 6 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
- 1 margarin
- 5 kašika prah šećera
Ostalo:
- 400 g posnog keksa
- 400 g medenog srca
Priprema
- 600 ml soka od pomorandže pustite da provri da provri. Sastaviti puding sa šećerom pa dodati 100 ml soka od pomorandžei sve zajedno sipati u provreli sok neprestano muteći dok se puding ne zgusne. Ohladiti pa u ohladjeno dodati umućeni margarin sa šećerom u prahu.
- Filovati: 200 g posnog keksa topiti u fantu i redjati na tacnu za tortu, zatim premazati filom pa poredjati medeno srce koje smo proboli viljuškom i potapali u fantu. Opet fil pa keks pa opet fil i odozgo staviti ili posni šlag ili topljenu čokoladu.
Posnih torti je mnogo, evo jednog recepta za posnu tortu Egipćanku.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!