recept
TORTA LEDENI VETAR TERA VODU NA USTA, OSVEŽAVA U OVIM TROPSKIM DANIMA: Dodaje se jedan NEOBIČAN SASTOJAK, preukusno
Napravite najlepšu letnju tortu sa voćem koje volite
Legendarna torta ledeni vetar ukrašava svaku svečanu trpezu, a ova kremasta poslastica sa voćem je i jedna od najlepših. Voće možete da prilagodite sezoni, naravno i da koristite vaše omiljeno, a pripema nije mnogo komplikovana. Kada savladate beze kore, sve drugo ide glatko.
Uživajte u predivnoj letnjoj poslastici.
Sastojci:
9 belanaca
300 g šećera
prstohvat soli
1 kašika sirćeta
Za fil:
9 žumanaca
300 ml mleka
4 kašike šećera
4 kašike brašna
3 vanilin šećera
250 g maslaca
Još:
voće po izboru (banane, kivi, jagode, breskve, maline itd.)
500 ml slatke pavlake
Priprema:
Kratko mutite belanca sa prstohvatom soli, pa dodajte šećer i sirće i umutite čvrst šne. Kalup obložite pek papirom, pa sipajte trećinu smese i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 150°C oko sat vremena. Tako isepcite još dve kore. Žumanca penasto umutite sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodajte prosejano brašno i malo mleka. U šepru sipajte preostalo mleko i kada se zagreje dodajte smesu sa žumancima.
Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. U fil dodajte maslac sobne temeprature koji ste prethodno umutili, pa sjedinite mikserom. U drugoj posudi umutite i slatku pavlaku. Prvu koru premažite filom od vanile, pa poređajte seckano voće po izboru, a onda premažite umućenom slatkom pavlakom. Tako ređajte dok ne utrošite, a poslednju koru premažite samo slatkom pavlakom i ukrasite voćem.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!