predlog za ručak
OVAKO GRCI PRAVE LETNJE ĆUFTE OD MLEVENOG MESA: Ključno je 1 POVRĆE koje naše domaćice NIKAD NE DODAJU
Kuglice od mesa nikad nisu bile ukusnije!
Danas za ručak napravite ćufte po grčkom receptu i obradujte sva čula!
Potrebno je:
- 300 g krompira (oko 2 srednja)
- 500 g mlevene junetine
- 1 manja glavica luka, sitno seckana
- 2 kašike sitno seckanog peršunovog lista
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica suve nane
- prstohvat cimeta
- 1 jaje
- so, biber prema ukusu
- brašno, za uvaljati ćuftice
- ulje za prženje
Priprema:
Najpre skuvajte krompir pod ljuskom u puno slane vode. Skuvan krompir ocedite, pa ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, oljuštite ga i izgnječite viljuškom. Mlevenoj junetini dodajte sitno seckan luk, origano, nanu, peršun, cimet i jaje, pa dobro izmešajte da se sjedini. Smesu posolite i pobiberite prema ukusu. Mesu dodajte gnječeni krompir i sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu masu. Masu možete ostaviti da odstoji oko pola sata u frižideru, mada to nije neophodno. Od ove smese oblikujte male kuglice. Svaku uvaljajte u brašno, pa pržite u vrelom ulju. Pržene ćuftice ređajte na tanjir na koji ste stavili komad ubrusa da upije višak masnoće. Služite kao deo mezze posluženja, sa nekoliko kriški limuna.
Bonus video: Džem od šipuraka
(Espreso/Alo!)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!