Pita sa dinjom, Foto: Jelajelena Petrovic
RECEPT KOJI OSVAJA!
OVAJ SRPSKI SLATKIŠ NIKO NIKAD NE ODBIJA: Služe ga po ELITNIM restoranima, a najčešće se JEDE UZ OVO
Pita sa dinjom jedno je od omiljenih slatkiša svima
Objavljeno:
Pite su sinonim za srpsku kuhinju, a ova sa dinjom se topi u ustima!
Potrebno je:
- tanke kore
- 2 jaja
- 2-5 kašika šećera po želji
- 3 kašike griza
- 100 ml jogurta
- 1/2 praška za peciva
- 1 vanilin šećer
- 600 gr dinja
- malo cimeta (ja sam ispustila ide obavezno)
- ulje
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati griz, jogurt i prašak za pecivo i na kraju oprano suvo groždje potopljeno u rum.
Prvu koru premazati uljem pa staviti drugu odozgo i premazati obilno jajima i grizom.
Pri dnu staviti poredjane kriške dinje. Uviti u rolat i ređati u podmazan pleh. Ako ostane fila premazati i odozgo kore.
Peći na 200C oko 40 minuta.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!