u prazničnom duhu
JEFTINA TORTA ZA PETROVDAN ĆE VAS OSTAVITI BEZ DAHA: Ne samo što štedi NOVAC, već se BRZO sprema (RECEPT)
Svima nam je teško da prevalimo mesec, a kada nas stignu slave i praznici nije nam svejedno, uz ovu jeftinu čokoladnu tortu za Petrovdan uspećete da namirite sve goste
Jednostavna čokoladna torta će biti pravi spas za ovaj Petrovdan. Nešto prostije od tradicionalne pite, a punog ukusa i vrlo zadovoljavajuće.
Recept je prost, sastojci još prostiji, ništa od ovoga nije skupo, tako da ćete lako napraviti Čokoladnu tortu:
Sastojci
- 150 ml suncokretovog ulja, plus dodatak za pleh
- 175 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica praška za pecivo
- 150 g šećera
- 2 kašike meda
- 2 velika jaja, lagano umućena
- 150 ml mleka
Za glazuru
- 100 g neslanog putera
- 225 g šećera u prahu
- 40 g kakao praha
- 2½ kašike mleka (malo više ako je potrebno)
Priprema:
- Zagrejte rernu na 180C. Nauljite i obložite dno. Prosejte brašno, kakao prah i praška za pecivo u činiju. Dodajte šećer i dobro promešajte.
- U sredini napravite udubljenje i dodajte med, jaja, suncokretovo ulje i mleko. Dobro umutite električnom mutilicom dok ne postane glatka.
- Sipajte smesu u dva pleha i pecite 25-30 minuta dok ne naraste i ne stegne na dodir. Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što ga prebacite na rešetku za hlađenje.
- Da biste napravili glazuru, umutite neslani puter u činiji dok ne omekša. Postepeno procedite i umutite šećer u prahu i kakao prah, a zatim dodajte dovoljno mleka da glazura postane pahuljasta i maziva.
- Ređajte redom kore i fil dok na kraju ne stavite glazuru preko.
Ako biste ipak tradicionalno, onda probajte petrovdanski kolač sa jabukama.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Blic žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!