kulinarska erotika
KOLIKO JE KREMASTA VIDEĆETE TEK KADA JE NAPRAVITE: Ovakvu TORTU još niste jeli - TOPI SE U USTIMA! (RECEPT)
Najukusnija, najkremastija, prosto nećete moći bez nje jednom kada je probate
Ako vam treba kremasta torta u kojoj ćete rernu koristiti samo 15 minuta po ovim vrelim letnjim danima, došli ste na pravo mesto.
Kremaste torte su nešto što vas sigurno neće izneveriti, uvek su ukusne, ne moraju biti ni voćne, ni čokoladne, prosto se samo tope u ustima.
Ovoj Havana torti je kora na dnu a ostatak je samo fil, ne možemo zamisliti veću uživanciju. A evo šta vam treba za recept:
Sastojci:
Za koru
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 3 kašike brašna
- malo praška za pecivo
Fil
- 1/2 l mleka
- 1/2 l slatke pavlake
- 150g šećera
- 1 kesica želatina
- 150g prženih lešnika
- 150g napolitanki sa lešnicima
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 160 stepeni 2. Zamutiti jaja sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, staviti u kalup 26cm prečnika i peći oko 15ak minuta. 3. Izmiksajte slatku pavlaku 4. Ugrejati mleko sa šećerom dok se ne rastopi, ohladiti i dodati u umućen šlag, samleveni keks i lešnike, sve to dobro izmešati, a onda kada rastopite želatin prema uputstvima sa pakovanja, dodajte u fil, pa dobro promešati mikserom. 5. Ne isprečenu hladnu koru, namazati ceo krem i ohladiti, obavezno u kalupu! 6. Ukrasite po želji, najbolje šlagom i kandiranim višnjama.
UKUSNA, MEKANA I SOČNA! Poznati prave pitu od jabuka u kulinarskoj emisiji, OVAJ RECEPT ĆETE OBOŽAVATI:
(Espreso/ Coolinarka)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!