POSLE OVE LEDENE PLAZME TORTE NIJEDNU DRUGU NEĆETE PRAVITI: Rashladiće vas čim ZAGRIZETE PARČE, recept KIDA
Plazma torta na tacni, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

za leto

POSLE OVE LEDENE PLAZME TORTE NIJEDNU DRUGU NEĆETE PRAVITI: Rashladiće vas čim ZAGRIZETE PARČE, recept KIDA

Ledena plazma torta je idealna po visokim temperaturama

Objavljeno: 11:21h

Ledene torte su pravo osveženje za leto, a ova sa plazmom je pun pogodak.

Deca će u njoj uživati kao i odrasli.

Toliko je dobra da ćete je praviti i za posebne prilike.

Torta, Torta sa piškotama
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Sastojci za koru:

4 jaja

4 kašike šećera

50 ml vode

3 kašike ulja

3 kašike mekog brašna

2 kašike kakaoa

Torta
foto: Printscreen/Youtube/SuncaneStaze

1 prašak za pecivo ( 10 gr )

100 – 200 ml čokoladnog mleka

Fil:

400 ml slatke pavlake

200 gr šećera u prahu ( ili po ukusu )

700 gr kisele pavlake

400 gr mlevenog plazma keksa

Još:

Torta
foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

180 gr šlag krem od čokolade

mleko ili voda da se umuti šlag krem

100 ml slatke pavlake

100 gr čokolade

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Ulupati belanca sa šećerom u jak sneg.

Zatim dodavati postepeno žumanca, vodu pa ulje,s ve uz mućenje.

Na kraju dodati brašno, kakao i prašak za pecivo i sve umutiti.

Istresti u obložen pleh dimenzija 30 x 20cm i staviti da se peče pa smanjiti temperaturu na 180.

Najlon torta, Torta
foto: Printscreen/ Youtube/ Suzina kuhinja

Peći oko 25 minuta.

Pečen i ohladjen biskvi vratiti u pleh bez papira pa preliti čokoladnim mlekom i ostaviti da opije.

Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu.

Umutiti posebno slatku pavlaku.

Spojiti kiselu i slatku pavlaku i izmešati lopaticom ili varjačom.

Dodati plazma keks pa sve opet izmešati.

Naneti ceo fil na koru.

Koru izvadite iz pleha na tacnu kada je upila mleko pa nafilujete.

Umutiti šlag krem sa mlekom ili vodom pa obložiti celu tortu tanjim slojem.

Ostaviti za dekoraciju ostatak.

Markiza torta, Torta
foto: Printscreen/Youtube/Mogu Ja To Sama

Izlomiti čokoladu, a 100 ml slatke pavlake zagrejati da bude vrela.

Preliti čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.

Ostaviti nekoliko minuta da se ohladi pa preliti preko šlag krema.

Poravnati i ostaviti da se stegne.

Završiti dekoraciju ostatkom šlag krema od čokolade.

Deo sa šlag kremom i čokoladom sam sama dodadala da bi torta bila bogatija, a vi kako želite, može i ne mora. Može samo da se stavi šlag.

Dobro ohladiti.

Prijatno.

Bonus video:

00:13

Anđela posle venčanice obukla kratku haljinu, a ovako je izgledala torta

(Espreso/Trpeza.alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.