![NEODOLJIVE DOMAĆE MEKIKE: U testo dodajte ovaj sastojak i biće MEKANE i VAZDUŠASTE](/data/images/2022/06/28/13/1203895_mekiko_ls.jpg)
PRIJATNO
NEODOLJIVE DOMAĆE MEKIKE: U testo dodajte ovaj sastojak i biće MEKANE i VAZDUŠASTE
Mazati ih kremom, džemom, ili pak poslužiti kao slanu varijantu-uz kajmak, sir, ajvar, pršutu
Ovaj recept za domaće mekike će vam se sigurno svideti.
Sastojci
Za testo:
180 g jogurta
![Mekike](/data/images/2022/06/28/13/1203897_przenje_ff.jpg?ver=1689245538)
2 jajeta
1 kašičica soli
1/2 kašičice praška za pecivo
400 g brašna
Za prženje:
po potrebi ulje
![Mekike](/data/images/2022/06/28/13/1203903_testo2_ff.jpg?ver=1689245551)
Priprema
U odgovarajuću posudu usuti jogurt, dodati jaja i razmutiti ručnom žicom za mućenje. Dodati prašak za pecivo, posoliti i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
Testo razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i iseći na komade željene veličine (kocke, pravougaonike - po želji).
![Mekike](/data/images/2022/02/07/21/1102915_mekike1_ff.jpg?ver=1689245560)
Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane (ulje dobro zagrejati, pa, kada spuštite mekike, smanjite temperaturu kako bi se lepo ispržile i kako ne bi gorele). Gotove mekike odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.
Mekike servirati i poslužiti.
SAVET
Ispržene i prohlađene mekike možete posuti šećerom u prahu, mazati ih kremom, džemom, ili pak poslužiti kao slanu varijantu-uz kajmak, sir, ajvar, pršutu - po sopstvenom izboru. Prijatno!
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!