ukusno
STARINSKI RECEPT ZA MEDENO SRCE NA ŠOLJE, OD SADA ĆETE GA SAMO TAKO SPREMATI: Kolač koji se kod nas jede DECENIJAMA
Ovaj kolač možete bez problema napraviti i kod kuće
Medeno srce je jedan od najstarijih sočnih i mekanih slatkiša. U pitanju je neodoljiv čokoladni dezert koji se najčešće prodaje kao gotov industrijski proizvod.
Međutim, ovaj kolač možete bez problema napraviti i kod kuće. Biće još ukusniji od onog iz prodavnice i naravno svežiji, pa će se topiti u ustima. Ukoliko nemate pri ruci mericu ili tačnu vagu, ni to nije problem zato što ćete sve potrebne sastojke meriti na "šolju" koji sigurno imate kod kuće.
Srećna Republika vam poklanja strainski recept za medeno srce na šolju od 200 ml što je jednako čaši od jogurta.
Sastojci:
2,5 šolje brašna
1,5 šolja šećera
1,5 šolja kisele vode ( ili mleka )
1 šolja pekmeza od kajsije
2 kašičice sode bikarbone
2 kašičice cimeta (po želji)
1 kašika kakaoa
Premaz:
8 kašika pekmeza od kajsije
100 g čokolade
Glazura:
100 g čokolade
4 kašike ulja
Priprema:
Pomešati brašno, šećer, cimet i kakao.
U drugu posudu stavite kiselu vodu i pekmez i mešajte sve dok se pekmez ne rastopi. Dodajte sodu bikarbonu i sipajte u suve sastojke. Dobro izmešajte pa pola smese sipajte u nauljen dublji pleh (ne brinite ako je masa ređa tako treba da bude).
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne uhvati korica (oko 15 minuta), zatim ga izvadite i premažite pekmezom koji treba lako da se razmazuje, Ako je suviše gust dodajte nekoliko kašika vruće vode i dobro izmešajte. Preko pekmeza narendajte čokoladu pa prelijte ostatkom smese, vratite u zagrejanu rernu i pecite još 15 minuta.
Pečeni kolač prelijte glazurom od otopljenje čokolade. Ostavite da se ohladi, isecite i kolač je spreman za posluživanje. Prijatno!
(Espreso/Srećna repulika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!