recept
RUSKE DOMAĆICE PRŽENICE PRIPREMAJU SAMO NA OVAJ NAČIN: Zbog toga budu mnogo UKUSNIJE i LEPŠE OD NAŠIH
Ako volite prženice, sigurni smo da će vam se ovaj recept dopasti
Od davnina se za doručak spremaju prženice. Ovo je jelo koje svi vole, koje se lako sprema, a namirnice svi mogu da priušte. Ovo je takođe super recept koji možete da iskoristite ako vam je ostao bajat hleb i ne znate šta da napravite.
Srpski recept za prženice je vrlo jednostavan, a ruske domaćice su ga obogatile sirom i tako napravile ukusno jelo koje je gotovo očas posla, a i nema prženja u ulju, jer se ove peku u rerni.
Sastojci:
6 kriški hleba
3 jajeta
50 ml mleka
120 g tvrdog sira
30 g putera
Priprema:
Tri parčeta hleba stavite u pleh i viljuškom napravite rupe na par mesta (kako bi što bolje upio smesu). Umutite jaja sa mlekom i posolite, pa prelijte preko pola količine. Ostavite 5 minuta da hleb dobro upije. Preko pospite rendani sir (može i kriške) i stavite preostale kriške hleba.
I te kriške viljuškom probušite, prelijte preostalom smesom od jaja, pa lagano pritisnite i ostavite da upije još 5 minuta. Preko stavite parče putera i pospite rendanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!