slatko užvanje
RECEPT ZA ROLAT SA ČOKOLADOM I MALINAMA GOTOV ZA SAMO 10 MINUTA: Ako dodate jedan sastojak biće kao iz POSLASTIČARE
Ostaje vam samo da odvojite deset minuta i napravite ovaj neverovatni kolač
Za mnoge nema lepše slatke kombinacije od čokolade i voća. Još kad se u celu priču umeša kokos, uživanje je zagarantovano.
Za rolat sa čokoladom, malinama i kokosom potrebno je svega deset minuta. Za ovu brzu poslasticu rernu ne treba da uključujete, što je na ovim temperaturama dodatna prednost. Ukus je savršen.
Ostaje vam samo da odvojite deset minuta i napravite ovaj neverovatni kolač.
Vreme pripreme:
10 minuta
Sastojci:
Tamni deo:
250 g mlevenog keksa
100 g šećera u prahu
10 g kakaa u prahu
10 ml ruma
50 g čokolade za kuvanje
100 ml mleka
Beli deo:
150 g maslaca
45 ml mleka
75 g šećera u prahu
100 g kokosa
Još
150 g svežih malina
Priprema:
Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Mleko zagrejte jer je potrebno da bude toplo. Ukoliko nemate mleveni keks, sameljite ga.
U posudu dodajte mleveni keks, šećer u prahu, otopljenu čokoladu, kakao i rum. Zalijte toplim mlekom i sve dobro izmešajte, da dobijete glatku smesu.
Smesu prebacite u kesicu za zamrzivač zapremine 3 litra, te je razvaljajte da prekrije celu kesicu. Lagano razrežite na dve strane da se otvara, kako biste mogli da namažete beli deo.
Za beli deo mikserom umutite omekšali maslac, mleko i šećer u prahu. Na kraju dodajte i kokos i sve dobro sjedinite mikserom.
Potom beli deo nanesite na tamni, te ravnomerno rasporedite.
Zatim, preko belog krema rasporedite maline i lagano ih utisnite. Čvrsto zarolajte.
Gotov rolat ostavite u frižideru da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Sutradan ga režite na šnite i uživajte.
(Espreso/24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!