sjajno
OVA DVA SASTOJKA ISKUSNI PEKARI STAVLJAJU U TESTO ZA PICU DA BI TRAJALO DANIMA: Trik od kog će biti MEKANO i SVEŽE
Dodajte ova dva sastojka u brašno i vaše testo za picu biće sveže i mekano danima
Iskusni pekari imaju svoje tajne za savršeno testo za kiflice, perece, krofne i peciva koja ostaju mekani danima.
Trik je u dva sastojka koja dodaju u brašno pre nego što zamese testo, a to su kukuruzni skrob i griz koji se koristi u ishrani dece.
Skrob pomaže da testo bude elastičnije i vazdušastije, a samim time i mekše. S druge strane, kad se mala količina griza pomeša s običnim pšeničnim brašnom, oslobađa testo od viška vlage.
Na kilogram brašna uzima se puna kašika kukuruznog skroba i ravna kašičica griza. Sledeći put isprobajte ovaj trik i uživajte u najboljoj domaćoj pici.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!