preukusno!
LAŽNA DOBOŠ TORTA BEZ PEČENJA: Recept ne može biti LAKŠI, a ukus BOLJI OD ORIGINALA
Recept za lažnu doboš tortu oko kog se domaćice otimaju
Jedna od najstarijih i najpoznatijih poslastica je doboš torta, a ovo je recept koji će vam pomutiti um!
Sastojci:
- 600 g keksa
- 120 g šećera
- 250 ml mleka
- 10 g vanilin šećera
- 150 g putera
- 60 g kakao praha
- 100 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
Priprema: Odvojite keks koji će vam pokriti dno tepsije, kao i keks koji ćete staviti preko gotovog kolača (ista količina kao za dno). Zatim poređajte keks na dno tepsije ili kapula, a ostaka izmrvite (osim onog dela koji ste ostavili za vrh). U šerpi pomešajte mleko, šećer, vanilin šećer i kuvajte. Kada se zagreje dodajte kakao i kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim dodajte puter i kuvajte i mešajte dok se ne istopi. Pomešajte dobijenu smesu sa keksom koji ste izdrobili. Dobro promešajte i sipajte preko kesa i poravnajte, pa preko poređajte ceo keks (koji ste na početku odvojili). Otopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko torte, pa ostavite da se ohladi.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!