POSLE DEKINOG RECEPTA ZA KAČAMAK, NEĆETE NIŠTA DRUGO JESTI: Evo kako je deda Raka spremao ovo JELO (RECEPT)
Kačamak, Foto: Profimedia

sa kolena na koleno

POSLE DEKINOG RECEPTA ZA KAČAMAK, NEĆETE NIŠTA DRUGO JESTI: Evo kako je deda Raka spremao ovo JELO (RECEPT)

Recept deda Rake se sprema i dan danas 20 godina nakon njegove smrti

Objavljeno: 17:46h

Uh, kada je deda Raka bio još u godinama da sprema ovo jelo, ceo komšiluk je dolazio ujutro da se nasladi. Njegove unuke bi se poređale oko šporeta i željno čekale da kačamak bude gotov, a deda Raka je sa uživanjem, korak po korak pokazivao šta tačno radi.

I evo, 20 godina kasnije, i dalje se sećam recepta za kačamak deda Rake. Ništa nije previše komplikovano. Tajni sastojak je zapravo sitno seckana slanina. Evo kako se sprema:

slanina
foto: Profimedia

Sastojci:

  • Domaće kukuruzno brašno
  • Slanina sitno seckana
  • So (jer slanina nikada nije bila dovoljna za deda Raku)
  • Kocka sira (tvrdog belog sira, kakav god da volite)
Palenta
foto: Profimedia

Priprema:

1. Na srednjoj vatri propržite slaninu dok ne postane hrskava.

2. Sipate kukuruzno brašno i vodu i kuvate kačamak regularno dok ne krene da pravi vulkančiće. U međuvremenu posolite i mešajte sve vreme.

3. Sipajte u tanjir i u sredinu spustite kocku sira (može čak i kajmak), možete da promešate sve ili da uzimate zalogaj po zalogaj, kako god preferirate.

Uživajte u deda Rakinom kačamaku, znamo koliko je dobar!

OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN:

07:07

OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.