sa kolena na koleno
POSLE DEKINOG RECEPTA ZA KAČAMAK, NEĆETE NIŠTA DRUGO JESTI: Evo kako je deda Raka spremao ovo JELO (RECEPT)
Recept deda Rake se sprema i dan danas 20 godina nakon njegove smrti
Uh, kada je deda Raka bio još u godinama da sprema ovo jelo, ceo komšiluk je dolazio ujutro da se nasladi. Njegove unuke bi se poređale oko šporeta i željno čekale da kačamak bude gotov, a deda Raka je sa uživanjem, korak po korak pokazivao šta tačno radi.
I evo, 20 godina kasnije, i dalje se sećam recepta za kačamak deda Rake. Ništa nije previše komplikovano. Tajni sastojak je zapravo sitno seckana slanina. Evo kako se sprema:
Sastojci:
- Domaće kukuruzno brašno
- Slanina sitno seckana
- So (jer slanina nikada nije bila dovoljna za deda Raku)
- Kocka sira (tvrdog belog sira, kakav god da volite)
Priprema:
1. Na srednjoj vatri propržite slaninu dok ne postane hrskava.
2. Sipate kukuruzno brašno i vodu i kuvate kačamak regularno dok ne krene da pravi vulkančiće. U međuvremenu posolite i mešajte sve vreme.
3. Sipajte u tanjir i u sredinu spustite kocku sira (može čak i kajmak), možete da promešate sve ili da uzimate zalogaj po zalogaj, kako god preferirate.
Uživajte u deda Rakinom kačamaku, znamo koliko je dobar!
OVAKO JE NASTALA SRPSKA GASTRONOMSKA EROTIKA: Kuvar Mića napravio Karađorđevu šniclu zbog žene, a evo šta na njoj SIMBOLIŠE LIMUN:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!