PEKARSKI KROMPIR HRSKAV SPOLJA A UNUTRA MEK KAO DUŠA: Jeftino, a SRBI OBOŽAVAJU da ga jedu ovako SPREMLJENOG
Krompir, Foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

preukusno!

PEKARSKI KROMPIR HRSKAV SPOLJA A UNUTRA MEK KAO DUŠA: Jeftino, a SRBI OBOŽAVAJU da ga jedu ovako SPREMLJENOG

Recept za hrskav pekarski krompir

Objavljeno:

Pekarski krompir je odličan prilog uz meso, ili ga možete jesti samo kao glavno jelo. Često se nalazi na srpskoj trpezi, a najukusniji je ovako spremljen:

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 120 g masti
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika svežih listova timijana
Krompir
foto: Printscreen/Youtube/UradiSamaIdeje

Priprema: Krompir oljuštite, pa isecite i kratko kuvajte (nekih 11 minuta). Stvate mast na pleh, pa istopite u rerni. Gotov krompir procedite, malo protresite, a onda stavite u pleh.Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30-35 minuta, a 15 minuta pred kraj pečenja okrenite krompir. Gotov krompir servirajte, posolite i poslužite sa listovima timijana.

47:04

MAJKE-I-SNAJKE-SE01EP62

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.