recept
OVO JELO NA KAŠIKU JE SAVRŠENO ZA VRUĆE LETNJE DANE: Paradajz čorba sa TESTENINOM kakvu do sada niste probali
Bra i laka priprema
Recept za okrepljujuću paradajz čorbu. Odlično jelo na kašiku za letnji period.
Sastojci
Potrebno je:
3 kašike ulja
2 kašike brašna
3 češnja belog luka
500 ml pasiranog kuvanog paradajza
500 ml vode
1 kašika šećera
1 kašičica suvog biljnog začina
peršun
biber
testenina
Priprema
U šerpici na zagrejanom ulju propržiti oko minut sitno iseckan beli luk. Odmah dodati brašno i promešati.
Šerpicu skloniti sa vatre i postepeno dodavati paradajz uz neprekidno mešanje da se ne stvore grudvice. Dodadati vodu i vratiti da se kuva.
Odmah dodati testeninu (po izboru). Zatim dodati šećer, zainom, peršun (suvi ili sveži) i na kraju pobiberiti.
SAVET
U slučaju da je čorba ređa, u malo vode rastvoriti kašičicu gustina i dodati čorbi koja ključa. PRIJATNO!
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!