RECEPT
STARINSKI KOH SA GRIZOM: Zbog ovog 1 SASTOJKA je MEK, ali se NE RASPADA, domaćice DOBRO ODMAH PIŠITE RECEPT
Koh je kolač koji svi Srbi vole, a ovom receptu niko ne odoljeva
Mek kao duša, ali se ne raspada, ovo je jedan od najboljih recepata za koh!
Sastojci
Za koh:
- 8 jaja
- 8 kašika šećeraS
- 9 kašika pšeničnog griza
Za preliv:
- 1 l mleka
- 2 vanil šećera
- 6 kašika šećera
Priprema
1. Koh se vrlo jednostavno i brzo sprema, zato prvo treba uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
2. Razbiti jaja, pa odvojiti žumanca od belanaca. Belanca dobro ulupati mikserom, pa u čvrst sneg postepeno dodati 8 kašika šećera. Mutiti i dalje mikserom, da se šećer dobro sjedini. Dodati žumanca i 9 kašika griza. Sad polako i pažljivo sve izmešati špatulom, pa sipati u podmazan pleh i brašnom posut pleh (ja pečem u tepsiji veličine 20 x 35 cm).
Staviti u zagrejanu rernu, i odmah smanjiti temperaturu na 180 st.
Koh je ispečen za oko 15 minuta.
3. Mleko za prelivanje kuva se dok se koh još peče, zajedno sa šećerom i 2 kesice vanil šećera.
Čim se ispeče, još vruć koh preliti vrelim mlekom, ali polako ga zalivajući.
(Espreso/Coolinarika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!