STARINSKI KOH SA GRIZOM: Zbog ovog 1 SASTOJKA je MEK, ali se NE RASPADA, domaćice DOBRO ODMAH PIŠITE RECEPT
Koh, Foto: Printscreen/Youtube/SuncaneStaze

RECEPT

STARINSKI KOH SA GRIZOM: Zbog ovog 1 SASTOJKA je MEK, ali se NE RASPADA, domaćice DOBRO ODMAH PIŠITE RECEPT

Koh je kolač koji svi Srbi vole, a ovom receptu niko ne odoljeva

Objavljeno:

Mek kao duša, ali se ne raspada, ovo je jedan od najboljih recepata za koh!

Sastojci

Za koh:

  • 8 jaja
  • 8 kašika šećeraS
  • 9 kašika pšeničnog griza

Za preliv:

  • 1 l mleka
  • 2 vanil šećera
  • 6 kašika šećera
Koh
foto: Printscreen/Youtube/SuncaneStaze

Priprema

1. Koh se vrlo jednostavno i brzo sprema, zato prvo treba uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.

2. Razbiti jaja, pa odvojiti žumanca od belanaca. Belanca dobro ulupati mikserom, pa u čvrst sneg postepeno dodati 8 kašika šećera. Mutiti i dalje mikserom, da se šećer dobro sjedini. Dodati žumanca i 9 kašika griza. Sad polako i pažljivo sve izmešati špatulom, pa sipati u podmazan pleh i brašnom posut pleh (ja pečem u tepsiji veličine 20 x 35 cm).

Staviti u zagrejanu rernu, i odmah smanjiti temperaturu na 180 st.

Koh je ispečen za oko 15 minuta.

3. Mleko za prelivanje kuva se dok se koh još peče, zajedno sa šećerom i 2 kesice vanil šećera.

Čim se ispeče, još vruć koh preliti vrelim mlekom, ali polako ga zalivajući.

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Coolinarika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.