prijatno
OVAJ DORUČAK SU SVI U STAROJ JUGI TAMANILI, ODMAH NESTANE SA STOLA: Jedan sastojak DAJE MEKOĆU, obožavaćete ga
Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara
Proja sa sirom od koje će vam krenuti voda na usta. U Jugoslaviji su je spremali za doručak i večeru i odlična je uz jogurt i nešto suhomesnato.
Recept ćete odmah zapisati, nema ništa lepše za doručak.
Svaka domaćica ima svoj recept za koji tvrdi da je najbolji, a mi vam donosimo recept za proju "na šolje" kako biste što lakše i što brže pripremili ovaj starinski specijalitet za doručak ili večeru.
Prilikom odmeravanja sastojaka koristite šolju od 200 mililitara.
Sastojci:
2 jaja
šolja kukuruznog brašna ili palente
šolja belog brašna
šolja jogurta
pola šolje ulja
pola šolje vode (obične ili kisele)
kesica praška za pecivo
pola ravne kašičice soli
300 g sira
Priprema:
Pomešajte kukuruzno brašno, belo brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte tečne sastojke - jaja, jogurt, ulje, vodu ili kiselu vodu, i sve dobro sjedinite varjačom ili mikserom.
U umućenu smesu dodajte izmrvljen sir, pa još jednom sve dobro promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut pleh ili u kalupe za projice koje nije potrebno podmazivati.
Pecite proju u zagrejanoj rerni na 220 stepeni otprilike 25 do 30 minuta.
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!