pišite
MAĐARI OVAKO SPREMAJU JAJA ZA DORUČAK: Kremastija su od NAŠIH zbog 1 SASTOJKA koji dodaju na KRAJU, recept je BOMBA
Jaja na mađarski način su pravi izbor za doručak
Većina ljudi za doručak sprema jaja. Navikli smo da ih jedemo na kajganu, na oko ili čak omlet.
Kombinacija jaja sa sirom ili nekim povrćem je prava bomba za jutro.
Sada ćete videti kako Mađari spremaju jaja i zašto su sočnija od naših.
Sastojci
za 4 osobe
8 tvrdo kuvanih jaja
500 g luka
3 dag maslaca
125 ml belog vina
125 ml pilećeg bujona
4 kašike pirea od paradajza
150 ml pavlake za kuvanje
1/2 kašičice belog luka u granulama
2 kašičice mlevene crvene paprike
1/2 kašičice škrobnog brašna
so
biber
malo ulja
Priprema
1.
Luk isecite na pola i popržite na malo ulja dok ne dobije lepu zlatnu boju. Prelite vinom i bujonom i prokuvajte oko 3 minute. Ostavite da se ohladi, procedite, a umak sačuvajte.
2.
Posudu za pečenje namažite maslacem.
Jaja isecite na krupnije kriške. Složite red jaja, prekrijte oceđenim lukom i završite sa slojem jaja.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!