PREUKUSNO
MAĐARSKA ČOKOLADNA TORTA SA SASTOJKOM KOJI ĆE VAS OSVEŽITI: Nije DOBOŠ, mnogo je bolja za LETO (RECEPT)
Na svetski dan čokolade, valja spremiti i dobre čokoladne torte, ova je idealna jer ima i tajni osvežavajući sastojak
Danas je svetski dan čokolade, bio bi red da spremite čokoladnu tortu koja će se ipak slagati sa ovim temperaturama i neće biti previše jaka. Zato uz gorak ukus čokolade savršeno ide kiselkast ukus višanja.
Mađarska čokoladna torta sa višnjama je doslovno sve što će vam trebati ovog leta. recept je i više nego jednostavan
Potrebni sastojci:
- 2 jaja
- 130 grama šećera
- 50 grama brašna
- 50 grama kakao praha
- 200 grama višanja bez koštica
- 300 mililitara slatke pavlake
- 1 kesica želatina
- 200 grama krem sira
- 250 grama čokolade za kuvanje
- 30 mililitara ulja
Način pripreme:
- U sud za mućenje polupajte jaja, dodajte 70 grama šećera i mutite mikserom dok se šećer ne rastopi. Dodajte polovinu pripremljenog kakao praha, brašno i mešajte varjačom dok se sastojci ne sjedine.
- Preručite testo u okrugli kalup obložen kuvarskim papirom. Pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U šerpicu na šporetu stavite želatin i sipajte 50 mililitara vode. Kada sadržina provri sklonite šerpicu sa šporeta.
- U sud za mućenje sipajte slatku pavlaku, mutite mikserom, dodajte preostali šećer i mutite dok šlag ne dobije potrebnu čvrstinu. U šlag dodajte malo želatina i izmutite mikserom. Preostali želatin dodajte u sud sa krem sirom.
Prelepe torte su nam uvek dobrodošle u dom. Petak je, ako ste planirali goste imamo još mnogo ideja za čokoladnu tortu.
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!