OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA DŽEM OD BRESKVE: Bez KONZERVANSA, a 1 voćka mu daje još SLAĐI UKUS
Džem od breskvi, Foto: Printscreen/Youtube/kuhajipeci

pripremite na vreme

OVO JE NAJBOLJI RECEPT ZA DŽEM OD BRESKVE: Bez KONZERVANSA, a 1 voćka mu daje još SLAĐI UKUS

Domaći džem od breskve bez konzervansa će vas osvojiti na prvi zalogaj

Objavljeno:

Sezonu breskvi treba da iskoristite kako za kolače, pite, tako i za džem.

Po ovom receptu će biti skroz prirodan i bez konzervansa.

Cele godine ćete moći da uživate u prekusnom namazu.

Džem
foto: Printscreen/Youtube/kuhajipeci

Top kombinacija je sa jabukama, džem je sladatk, savršene teksture, a obožavaće ga i stari i mladi! Saznajte i neke trikove koji će pomoći da mu se produži rok trajanja, da se ne pokvari!

Sastojci:

500 g bresaka (oljuštenih, izdubljenih i iseckanih na manje komade)

500 g jabuka (oljuštenih, izdubljenih i iseckanih na manje komade)

500 g šećera

Sok od 1 limuna

1 kašičica vanilin šećera (opciono)

Džem od kajsija
foto: Printscreen/Youtube/ Ukusna hrana

Priprema:

U velikoj šerpi, stavite iseckane breskve, jabuke, šećer i sok od limuna. Dobro promešajte da se šećer ravnomerno rasporedi. Zagrejte šerpu na srednjoj vatri, sve dok smesa ne proključa. Smanjite temperaturu na nisku i nastavite sa kuvanjem. Kuvajte smesu na laganoj vatri oko 45-60 minuta, povremeno mešajući, dok voće ne omekša i šećer se ne rastopi. Skidajte penu koja se formira na površini. Kada voće postane mekano i smesa se zgusne, štapnim mikserom ili viljuškom usitnite voće, ako želite da džem bude manje glatkiji i kremastiji. Ako želite, možete da dodate vanilin šećer. Kuvajte džem još nekoliko minuta na niskoj temperaturi, povremeno mešajući, sve dok ne dobijete željenu gustinu.

Džem od kajsija
foto: Printscreen Youtube / Jelajelena Petrovic

Savet plus: Da biste proverili da li je džem dovoljno gust, možete uraditi test sa tanjirićem: stavite malu količinu džema na tanjirić i ostavite je da se ohladi. Ako se stegne i ne razliva se kada ga lagano povučete prstom, džem je spreman.

Sterilizujte tegle i poklopce tako što ćete ih staviti u ključalu vodu na nekoliko minuta. Pažljivo izvadite tegle i poklopce iz vode i ostavite ih da se osuše. Sipajte vrući džem u sterilisane tegle, ostavljajući oko 1 cm prostora od vrha tegle. Zatvorite tegle čvrsto sterilisanim poklopcima i okrenite ih naopako na nekoliko minuta. To će pomoći da se izbegne stvaranje vakuma. Okrenite tegle ponovno i ostavite ih da se potpuno ohlade na sobnoj temperaturi.

Čuvajte ga na hladnom i tamnom mestu, poput ostave ili frižidera.

Bonus video:

03:15

JEDNA STVAR RAZLIKUJE PRAVI DOMAĆI AJVAR OD OSTALIH: Evo kako da prepoznate koji je u pitanju (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.