poslatica
OVAJ PREVRNUTI KOLAČ SA BRESKVAMA SE SPREMA OČAS POSLA, A OSVEŽAVA U SEKUNDI: Voda će vam krenuti NA USTA (RECEPT)
Sada možete da napravite jedan prevrnuti kolač sa breskavama koji će vas osvežiti u ovim vrelim danima
Lepo vreme nam je donelo voće u prodavnice, a samim tim i ideje za pripremu kolača.
Pored lubenice, kajsija, jagoda i breskve su tu.
Sada možete da napravite jedan prevrnuti kolač sa breskavama koji će vas osvežiti u ovim vrelim danima.
Sastojci:
120 g maslaca
180 g šećera
180 ml mleka
5 bresaka
2 jajeta
2 kašičice ekstrakta vanile
280 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
pola kašičice soli
Priprema:
S 20 grama maslaca podmažite pleh u kom ćete peći kolač.
Na dno pleha poređajte breskve koje ste oprali i isekli na tanke kriške.
Umutite maslac sa šećerom, pa kada postane penast, dodajte jaja i ekstrakt vanile i nastavite da mutite.
Dodajte brašno, prašak za pecivo, so i mleko, pa mutite dok ne dobijete glatko testo.
Dobijenu smesu pažljivo sipajte preko bresaka i ravnomerno je rasporedite.
Kolač pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.
Kada bude gotov, ostavite ga da se malo prohladi, a onda služite.
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!