predlog za ručak
OD SADA ĆETE FAŠIRANE ŠNICLE SPREMATI SAMO NA OVAJ NAČIN: Napunite ih 1 NAMIRNICOM i biće još MEKŠE (RECEPT)
Faširane šnicle će biti još mekše ako ih napunite kačkavaljem
Znamo da se u svakom vikendu uživa kada je dobar ručak na stolu.
Osim klasičnih faširanih šnicli sada ih napravite na drugačiji način.
Biće još ukusnije ako ih napravite punjene.
Savršeno sočne faširane šnicle punjene kačkavaljem i pečene u rerni, koje se brzo i jednostavno pripremaju, postaće vaše omiljeno jelo.
Sastojci:
500 g mešanog mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
so, biber
1 kašičica začinske paprike
1 kašičica suvog biljnog začina
2 kašike prezli
1 kašika crnog susama (opciono)
mirođija za dekoraciju
začini po ukusu
100 g kačkavalja za punjenje
Priprema:
U činiju stavite mleveno meso, pa dodajte sve navedene začine prema ukusu. Crni i beli luk iseckajte sitno, pa ih zajedno sa prezlama dodajte u meso i umesite rukama.
Ostavite meso da odstoji minimum 15 minuta.
Meso podelite u šest kuglica, pa svaku rastanjite prstima i stavite po komad kačkavalja, pa napravite lopticu vodeći računa da je sir lepo obavijen mesom, kako ne bi iscurio prilikom pečenja.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa poređajte kuglice i pecite ih u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.
Kada su gotove, dekorišite ih mirođijom i služite uz omiljenu sezonsku salatu.
Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!