recept
ITALIJANI SAMO OVAKO PRAVE PUNJENE PAPRIKE: Jedan sastojak ih dosta RAZLIKUJE OD SRPSKIH, zato su UKUSNIJE (VIDEO)
Za ručak poslužite paprike punjene po italijanskom receptu
Svaka domaćica ima svoj recept za punjene paprike, a u mnogim zemljama se spremaju na različite načine. Svako ima svoj trik sastojak koji ih čini mnogo ukusnijim, a možemo reći da Italijani spremaju najbolje.
Ako volite njihovu kuhinju garantovano će vam se dopasti i ovaj recept za punjene paprike. Oni koriste parmezan i mocarelu, ali i pinjole. Srpske domaćice retko koriste pinjole kada kuvaju, ali ove jestive semnke bora čine svako jelo apsolutno neodoljivim.
Sastojci:
4 velike crvene ili zelene paprike
1 veliki crni luk
2 čena belog luka
1 kašika origana
1/2 šolje pinjola
300 g mlevenog mesa
1/2 šolje pirinča
1 jaje
2 kašike paradajz pirea
1/2 šolje sveže mente
1 veza peršuna
200 g mocarela sira
100 g parmezana
Priprema:
Paprike operite, pa presecite na pola. Izvadite semenke i peteljku, pa premažite maslinovim uljem, spolja i unutra. Poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.
U tiganju na malo ulja propržite seckani crni i beli luk, kao i origano. Kada luk omekša dodajte pinjole i kratko ih tostirajte. U posudi pomešajte mleveno meso, luk sa pinjolama, pirinač koji ste prethodno skuvali, paradajz pire, sekcanu nanu i peršun, parmezan i jaje.
Začinite po želji i sve dobro sjedinite. Napunite paprike, pa pospite rendanom mocarelom i pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 45 minuta.
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!