brzo se sprema
ZA OVOM OSVEŽAVAJUĆOM TORTOM JE SRBIJA POLUDELA, SVI TRAŽE RECEPT: Posle nje nećete jesti NIŠTA DRUGO
Savršena letnja torta koju svako obožava. Kombinacija malina i piškota je pravo savršenstvo, a sprema se za tili čas.
Evo recepta.
Sastojci
Za podlogu:
4 kutije piškota
200 ml mleka
Za fil:
700 g kisela pavlaka 20% mm
250 g šećera u prahu
500 g šlag krema
400 g malina
Za dekoraciju:
1 kesica šlaga
po potrebi mleko
Priprema
Mikserom umutiti šlag sa mlekom. U drugoj posudi kašikom izmešati i dobro sjediniti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu.
Na tacni poređati 2 pakovanja piškota koje su prethodno bile umočene u mleko. Na piškote isipati fil i ravnomerno rasporediti, zatim poređati maline.
Preko malina opet lagano premazati fil. Preko fila poređati drugi red piškota, zatim opet fil, pa maline.
Na kraju celu tortu premažite filom. Umućenim šlagom ukrasiti tortu. Tortu ostaviti da odstoji( najbolje je da prenoći) da se dobro stegne, da se ukusi lepo sjedine... torta će tada biti veoma ukusna..i lepo će se seći na parčad... Prijatno!
SAVET
Voće može bilo koje bobičasto: jagoda, malina, kupina, itd...
(Espreso/Recepti)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!