recept
PREDLOG ZA SUTRAŠNJI RUČAK, PILEĆA KRILCA SA MEDOM: Samo na jedan način ćete dobiti HRSKAVU KORICU
Kad budete pripremali krilca za roštilj zarežite ih kod hrskavice i raširite kako bi se ravnomerno pekla na roštilju i dobila lepu koricu
Pikantna pileća krilca s medom i povrćem iz voka
Sastojci:
800 g pilećih krilca
2 kašike meda
2 šargarepe
2 veća mlada luka
1 tikvica
2 kašike ulja
Priprema:
Isecite pileća krilca, prelijte ih marinadom od ulja i mlevenog belog luka i ostavite da se mariniraju nekoliko sati. Pecite ih na roštilju 10-12 minuta, povremeno ih okrećući. Pred kraj pečenja krilca premazati otopljenim medom i kratko pržiti. Povrće isecite na jednake komade.
Pržite na malo ulja na jako zagrejanom tiganju do dva minuta. Ovim načinom pripreme povrće će ostati hrskavo, a hranljive materije će se zadržati u povrću.
(Espreso/Trpeza)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!