recept
NIKAD BRŽE NISTE SPREMILI TORTU, A SLADI I HLADI: Osvežavajuća POSLASTICA sa voćem koje NIKO NE ODBIJA (RECEPT)
Osvežavajuća torta sa malinama, brzo se sprema, a još brže jede
Vreli letnji dani su idealni za ovu neodoljivu tortu koja sladi i hladi!
Sastojci
Za koru:
- 300 g moto keksa
- 50 g margarina
- malo soka od maline
Fil I:
- 3 kesice krem šlaga od čokolade
- 2 dl gazirane vode
- 300 g kisele pavlake
- 1 manje pakovanje piškota
- 2 dl soka od maline
Fil II:
- 3 kesice šlag krema od vanile
- 2 dl gazirane vode
- 300 g kisele pavlake
- Potrebno još:
- 500 g malina
- 200 g šećera
- 1 dl vode
Priprema
Staviti u posudu 500 g malina, 200 g šećera i 1 dl vode. Prokuvati samo dok se šećer istopi, pa dobro maline ocediti od soka. Moto keks samleti dodati 50 g istopljena margarina i malo procedjena soka od malina toliko da se smesa umesi. Uzeti pleh za tortu sa obručem obima 26 cm i staviti smesu od keksa i poravnati da napravimo koru za tortu. Napraviti Fil I: Umutiti krem šlag od čokolade sa gaziranom vodom, dodati kiselu pavlaku. Piškote iseckati na veće kocke i preliti sa 2 dl procedjenog soka od malina. Piškote dodati u umućeni šlag, kašikom izmešati i staviti na koru od keksa. Napraviti Fil II: Umutiti beli šlag krem sa gaziranom vodom, dodati kiselu pavlaku. Fil podeliti na dva dela, u jedan deo dodati prokuvane, ohladjene, dobro ocedjene maline. Dobro umutiti mikserom. Fil sa malinama staviti preko fila sa piškotama pa drugi deo bela fila. Tortu ukrasiti rendanom čokoladom.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!