PREUKUSAN JE
DOMAĆI GUSTI SOK OD KAJSIJA BEZ TRUNKE KONZERVANSA I ŠEĆERA: Pravi se PROSTO, rashladiće vas tokom leta (RECEPT)
Bolji od kupovnog
Preukusan sok od kajsija će vas sjajno rashladiti tokom leta. Sprema se vrlo jednostavno.
Sastojci
Potrebno je:
5 kg kajsija
500 g šećera
1 ekstrakt vanile
3 l vode
Priprema:
Kajsije oprati i očistiti od koštica. Samleti u multipraktiku ili na mašini za meso. Dodati šećer i vodu. Poklopiti i ostaviti na hladno preko noći.
Staviti da se kuva sok sa aromom vanile, kad proključa, kuvati još 10 minuta. Flaše oprati sterilisati (ja sam od 5kg kajsija dobila 7 l soka). Sok procediti kroz sitnu cetku ili pasirku za paradajz, ja volim kad nema pulpe od voća. Umotati u ćebe i ostaviti da se tako postepeno hladi preko noći.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!