PREUKUSNO
Srpska jela sa Kosova i Metohije stara vekovima: Ovo su najukusniji VIDOVDANSKI recepti koji se i danas TAMANE
Mnogi recepti za tradicionalna jela prenosili su se s kolena na koleno, pa se načini pripreme razlikuju od kraja do kraja.
Iako domaćice svoje recepte čuvaju kao najveću tajnu, nama su neke otkrile prilikom posete srpskih enklava opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Velika Hoča, Prizren, Orahovac i Novo Brdo.
Ovo su najlepša srpska jela sa tradicijom, zato probajte neki od super recepata i osetite čar tradicionalne domaće kuhinje.
Prizrenski ćebap
Prizrenski ćebap je jelo sa istorijom. Na Kosovu se od svežih ili sušenih bamija spremaju razna jela, a svako ko ih je probao kaže da su i hrana i lek.
Zeljanik
Zeljanik je čist ukus tradicije. Svako novo zelje daće nov ukus zeljaniku. Probajte koprivu, raštan, lišće rena ili blitvu.
Brijan
Brijan je kosovski specijalitet za sva vremena!
Rednica
Rednica je recept star vekovima. Koliko su stari Srbi na Kosovu i Metohiji, toliko je star i recept za rednicu!
Hočanske baklave
Hočanske baklave su ukus tradicije!
Ukusu koji živi vekovima, mlade domaćice iz Velike Hoče u fil za baklave dodaju i rendanu čokoladu.
(Espreso/Žena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!