LUDA TORTA BEZ JAJA I MLEKA: Ukus BOGATIJI od bilo koje druge, a RECEPT je prava BOMBA
Torta, Foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

recept

LUDA TORTA BEZ JAJA I MLEKA: Ukus BOGATIJI od bilo koje druge, a RECEPT je prava BOMBA

Luda torta je mnogima omiljena, a ovo je recept koji sve osvaja

Objavljeno:

Kremasta torta bez pečenja osvojiće sve koji je probaju svojim neodoljivim ukusom.

Sastojci:

Donji sloj:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih pečenih lešnika
  • 100 g otopljenog margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 ml soka od pomorandže, sojinog ili bademovog mleka, koka – kole ili čaja
Torta
foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

Krem I i II:

  • 1l sojinog mleka
  • 160 g pudinga sa ukusom vanile
  • 6 kašika šećera
  • 200 ml vode
  • 150 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 55 g ili jedna kesica šlaga
  • 50-60 ml mineralne ili obične hladne vode
  • 200 g bele čokolade
  • 100 g crne čokolade
  • 150 g keksa u komadu

Dekoracija po izboru

Torta
foto: Printscreen/Youtube/DomacireceptiNet

Priprema:

  1. Prvo skuvati puding. Sojino mleko sipati u šerpu i staviti na vatru da provri.
  2. Posebno umutiti puding, šećer i vodu.
  3. Zakuvati puding u mleko i mešati dok se ne zgusne.
  4. Skloniti sa vatre, preko staviti foliju i ostaviti da se ohladi.
  5. Pomešati mleveni keks, pečene, mlevene lešnike, šećer u prahu, otopljen margarin i sok od pomorandže i sve zajedno mešati dok se potpuno ne sjedini.
  6. Obruč 26cm staviti na tacnu pa istresti celu masu od keksa.
  7. Poravnati i ostaviti u frižider.
  8. Otopiti crnu i belu čokoladu kada se puding ohladi.
  9. Umutiti penasto margarin i šećer u prahu.
  10. Umutiti ohlađen puding pa da postepeno dodavati margarinu i šećeru i sve mutiti.
  11. Posebno umutiti šlag sa vodom pa i njega dodati kremu.
  12. Krem podeliti na dva dela, pa u jedan dodati belu, a u drugi crnu čokoladu i svaki sjediniti.
  13. Na koru naneti fil koji želite. Preko poslagati red keksa u komadu.
  14. Nema potrebe da ga umačete u mleko ili sok, otpustiće. Ako žurite onda potapajte.
  15. Preko staviti drugi krem.
  16. Dekorisati po želji odmah ili sačekati da se torta stegne.

Prijatno!

00:52

DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.