prijatno!
TURSKI MOKRI KOLAČ IZ PROŠLOG VEKA: Čokoladno ČUDO koje OSVEŽAVA bolje od bilo kog SLADOLEDA, a GOTOV za 15 minuta
U ovim vrelim danima ovaj turski mokri kolač je sve što vam treba da se rashladite
Ukoliko želite da iznenadite porodicu ili goste ukusnim i osvežavajućim kolačem, ovaj recept je vaš najbolji izbor!
Sastojci za biskvit:
- 5 jaja
- 1 čaša šećera (200 ml)
- 1 vanilin šećer
- 1 čaša ulja
- 1 čaša mleka
- 2 čaše glatkog brašna
- 5 kašika kakaa
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za preliv:
- 3 čaše mleka
- pola čaše ulja
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 kašika kakaa
- 100 g čokolade za kuvanje
Ukrašavanje: orasi
Priprema: Umitite jaja i šećer, pa dodajte vanilin šećer, ulje, meko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve sjedinite i stavite u pleh da se peče na 190 stepeni Celzijusa.
Dok se biskvit peče, spremite preliv. Stavite mleko da se prokuva a u njega dodajte šećer, vanilin šećer, čokoladu i kakao, a onda i ulje.
Kolač prelijte sa prohlađenim prelivom. Ukrasite orasima.
(Espreso/Stil)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!