POSNO ILI NE
OVAKVA MEDENA SRCA SU PRAVILE SAMO NAŠE BAKE: Raspametiće vas koliko su DOBRA, recept se prenosi GENERACIJAMA
Preukusna poslastica i za one koji poste i za one koji ne poste
Medeno srce nas vraća u detinjstvo kada nam je baka uvek pravila omiljeni kolač. On nije zahtevan za pripremu, samo se pomešaju sastojci, a onda se premazuje džemom i čokoladnom glazurom.
Medeno srce vole sve generacije, a ako želite i vi da naučite da ga spremate u nastavku teskta pročitajte najbolji recept. Ne samo da ćete napravite preukusnu poslasticu, već će i cela kuća mirisati na najlepše začine.
Sastojci:
Za testo:
200 g brašna
250 g šećera
1 kašika kakaoa
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica cimeta
1/3 kašičice mlevenog karanfilića
300 ml mleka (za posnu verziju koristite ovseno mleko)
50 ml ulja
120 g džema od šljiva
Još:
180 g džema od šljiva
200 g čokolade (za posnu verziju koristite posnu čokoladu)
80 ml slatke pavlake (za posnu verziju koristite ulje)
Priprema: U posudi pomešajte prosejano brašno, sodu bikarbonu i kakao, a onda dodajte šećer, cimet i karanfilić. Lepo promešajte, pa sipajte mleko, ulje i džem. Sipajte testo u tepsiju koju ste nauljili i posuli brašnom, pa pecite u rerni na 180°C oko 15-20 minuta. Džem umutite ili izblendirajte, a čokoladu otopite sa slatkom pavlakom. Gotov kolač premažite džemom, pa prelijte glazurom. Ostavite u frižideru da se stegne. Secite kocke i uživajte!
ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:
(Espreso/ Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!